Home Lessen Pieter Wester Agenda Feedback Contact
1. Relearning to See: Improve Your Eyesight -- Naturally ! Thomas R Quackenbush. Dit is het meest verkochte boek over de Batesmethode van vandaag. En dat is geheel terecht. Relearing to See  is naar mijn mening het meest complete en beste boek over de Batesmethode ! Toch is mijn advies wel om dit studieboek te lezen in combinatie met lessen van een Traditionele Batesmethode leraar.
3. Natuurlijk zien en de Batesmethode Saskia Naber Het beste Nederlandstalige boek over de Batesmethode. Het boek is ook Digitaal verkrijgbaar. Via de site van Saskia Naber kan het besteld of gedownload worden. Saskia is net als ik door Thomas Quackenbush opgeleid.Toch is mijn advies wel om dit studieboek te lezen in combinatie met lessen van en traditionele Batesmethode leraar.
5. Improve your vision without glasses or contact lenses. Een boek dat de aanschaf zeker waard is. Al promoot dit boek oefeningen. Dit komt dus niet geheel overeen met de ware Batesmethode, die juist gaat over kijkgewoontes. In dit boek staan o.a. wetenschappelijke onderzoeken en experimenten b.v.  over erfelijkheid en Strabismus. Informatie die  zeer belangrijk en waardvol is maar helaas nog niet bekend is bij het grote publiek.
6. How we Heal van Douglas Morrison. Zeer goed boek met name zijn uitleg over de Healing Crisis is heel duidelijk. Een goed boek om de gezondheid in het algemeen te verbeteren en daarmee natuurlijk ook de gezondheid van uw zicht. Heldere Informatie b.v. over het belang van mineralen, enzymen, bepaalde vitaminen, etc.
Andere media en of hulpmiddelen :
De DVD van Julia Galvin kan ik ook ten zeerste aanraden  zie haar website : Ze geeft zeer duidelijke instructies. Via youtube zijn ook delen van deze dvd terug te vinden ! http://www.happysight.co.uk/ Feldenkrais mp3’s van David Webber deze zijn zeer interessant ! En eenvoudig te downloaden. De introductie alleen al bevat zeer veel waardevolle informatie ! http://www.cdbaby.com/cd/webberdavid De palming stick is erg prettig tijdens het palmeren. Doordat de stick in hoogte verstelbaar is kan je hem heel gemammelijk jouw optimale lengte geven.
2   Read wtihout glasses At any Age, Esther van der Werf. Ook dit boek is zeer goed. De informatie is grondig en compleet en is zeer prettig om te lezen. Helder taalgebruik en een duidelijk uitleg. Naar mijn mening is dit een zeer waardevol boek voor mensen met presbyopia ( oudziendheid ) en voor studie van natuurlijk zien. Onderwerpen zoals Central Fixation worden zeer goed uitgelegd. Prettig is ook dat je tijdens het lezen meteen kan ervaren wat beschreven wordt. Het boek heeft mij geholpen om het lezen van kleine lettertjes in 2 weken tijd sterk te verbeteren. Compleet boek en elke referentie is keurig opgenomen. Esther adviseert dan ook om met een Batesleraar samen te werken. Ik  ben ook van mening dat dit verstandig is. Om er zeker van te zijn dat je het maximale uit je zicht weet te halen. Maar ook om er zeker van te zijn dat je jezelf geen foutieve kijk-gewoontes aanleert.
4. Beter Zien Marianne Wiendl en Uschi Ostmeier- Sitkowski Goed boek. Met name voor mensen die geinteresseerd zijn in de achtergronden van het zicht op een dieper niveau. Relaties met Familie en specifieke oogcondities. Marianne Wiendl is voorzitter van de Verein fur Gesundes Sehen. Ushi Ostmeier heeft ook een aantal andere boeken geschreven over NVI en heeft ook heel veel kennis van NVI.
Feedback
Bent u geinteresseerd in pinhole glasses, gaatjesbrillen of rasterbrillen. Deze kan ik u zeer goedkoop ( 5 euro ) aanbieden als u lesssen bij mij gaat volgen.
Zie verdere Info  ! Inschrijven
Een aanpak die al meer dan 100 jaar succesvol wordt doorgegeven
Home Lessen Pieter Wester Agenda Feedback Contact